Bugün çikolata yemek için çok haklı bir bahaneniz var. Çünkü bugün 7 Temmuz Dünya Çikolata Günü.

Özsüt, Dünya Çikolata Günü’nde en nadir kakao çekirdekleri ile üretilen ve gurmeler tarafından dünyanın en iyi çikolatası kabul edilen Valrhona’nın efsane tadı ile hazırlanmış çikolatalı lezzetleriyle kendinizi şımartmaya davet ediyor.  

Bugün Özsüt’ün maharetli şeflerinin dokunuşuyla benzersiz bir tada bürünen özel çikolata soslu profiterolü ile kendinizi ödüllendirebilir, içleri ısıtan akışkan çikolatalı suflesiyle lezzet şöleni yaşayabilir ya da sevdiklerinize Özsüt’ün el yapımı çikolatalarından hediye edebilirsiniz. 

Çikolata, mutluluk veren etkisi ile vazgeçemediğimiz tatların başında geliyor. Damaklarda bıraktığı unutulmaz iz ile her daim yüzümüzü güldüren bu eşsiz lezzetin varlığı, her yıl 7 Temmuz’da tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Özsüt, Dünya Çikolata Günü’nde sizi kendinizi şımartmaya ve sevdiklerinizi mutlu etmeye davet ediyor.

100 yıldır dünyanın en iyisi

İçinde bulunduğu her tatlıyı güzelleştiren çikolatanın sırrı, kaynağında yani kakao çekirdeklerinde saklıdır. Özsüt, spesiyal çikolata ve pastalarında, neredeyse 100 yıldır en nadir kakao çekirdekleri ile üretilen ve gurmeler tarafından dünyanın en iyi çikolatası kabul edilen Valrhona’yı kullanıyor.

1922 yılından beri Fransa'nın Tain L'Hermitage köyünde, geleneksel tariflerle üretilen Valrhona’nın kakao çekirdekleri, etik standartlara bağlı kalınarak kendi çiftliklerinden tedarik ediliyor. En verimli topraklarda ustalıkla yetiştirilen kakao çekirdekleri, Valrhona’nın kendine has özgün aromatik tadıyla buluşuyor ve dünyanın önde gelen pasta ve çikolata şeflerinin elinde bir cevhere dönüşüyor. İşte bu yüzden Özsüt, 2005 yılından bu yana tüm çikolatalarında ve çikolatalı lezzetlerinde Valrhona’yı tercih ediyor.

Özsüt’ün çikolatalı lezzet önerileri

Bugün kendinizi ödüllendirebileceğiniz Özsüt’ün çikolatalı lezzetlerinin başında Profiterol, Supangle ve Sufle geliyor. Bol kakaolu ve özel çikolata sosuyla klasikleşmiş enfes lezzet Profiterol çikolata tutkunlarını her kaşıkta mutlu ediyor.

Profiterol, orijinal tarifine sadık kalınarak Özsüt’ün maharetli ustaları tarafından yıllardır aynı özenle hazırlanıyor. Özel çikolata ve çikolatalı kekin birlikteliğiyle iki kat mutluluk veren Supangle ve kökeni 18’inci yüzyıl Fransa'sına dayanan akışkan çikolatası ile içleri ısıtan Sufle ise çikolataya doymak isteyen herkesi cezbediyor. 

Gençlerde Kanser Görülme Sıklığı Artıyor Gençlerde Kanser Görülme Sıklığı Artıyor

En lezzetli hediye çikolata

Dünya Çikolata Günü’nde sevdiklerinize Özsüt’ün el yapımı çikolatalarını armağan edebilirsiniz. Özsüt’ün Türk damak zevkine uygun reçetelerle hazırlanan tüm çikolataları, şık sunumları ve ağızda dağılan yumuşacık tatları ile kalpleri fethediyor.  

‘Madlen’ ve ‘Special’ olmak üzere iki farklı konseptte sunulan çikolatalar, zarif görünümleri ve eşsiz tatlarıyla adeta ilk görüşte aşk yaşatıyor.

Özsüt Special Koleksiyonu’nda yer alan tüm çikolataları el yapımı olarak, özenle hazırlanıyor.   Bitter çeşitlerinde %61 kakao kullanan marka, sütlü çeşitlerinde ise %35 kakao oranı kullanarak damaklarda iz bırakan o benzersiz dengeli tada ulaşıyor. 

Özsüt’ün maharetli ustalarının dokunuşlarıyla eşsiz kılınan special çikolataları bitterden karamele, meyveliden kuru yemişliye uzanan çeşitleriyle her zevke hitap ediyor. Farklı tatlardan hoşlananlar için Mendiant Çerezli, Madagaskar Finger Sütlü, Hurma ve Yerfıstığı Ezmeli Bitter, Yabanmersinli Beyaz & Bitter, Fıstıklı & Fındıklı Bonbon ve Gofretli gibi de alternatifleri bulunan Özsüt Specialleri, çikolata tutkunlarının başını döndürüyor.

Özsüt’ün tüm ürünlerinde olduğu gibi çikolataları da hiçbir koruyucu katkı maddesi içermiyor.

Editör: Tarsus Haber