SONDAKİKA

Tarsus'ta Şehit Polis Sabri Kün İçin Hazin Tören

Abone Ol

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a düzenlenen silahlı saldırı sırasında şehit düşen koruma görevlisi polis memuru Sabri Kün (36) için memleketi Tarsusta tören düzenlendi.

Törende şehit polisin eşi fenalık geçirirken, Emniyet Müdürü Haluk Bahçekapılı, katilleri en kısa sürede yakalayıp adalete teslim etme sözü verdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli 3 çocuk babası 12 yıllık polis memuru Sabri Kün'ün naaşı önce Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Buradaki törene İçel Milletvekili Cahit Tekelioğlu, Hidayet Kılıç, Edip Özgenç, İçel Valisi Şenol Engin, Emniyet Müdürü Haluk Bahçekapılı, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende şehit polisin eşi Şenay fenalık geçirirken, çocukları Yıldız (11), Ali (14), Yağmur (2) babalarının naaşını gözyaşları içinde çiçeklerle süslediler.

'SÖZ VERİYORUM YAKALAYACAĞIZ'

İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki törende bir konuşma yapan İçel Emniyet Müdürü Haluk Bahçekapılı, "Söz veriyorum bu şehitlerimizin katillerini bulup kanun önüne çıkartacağız" dedi.

Polisin can tehlikesine düşmeden silah kullanma yetkisinin bulunmadığına dikkat çeken Bahçekapılı, bu engeli kaldıracak mevzuat desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Emniyet Müdürü Bahçekapılı "Tüm bu şartlara rağmen polis teşkilatımız 150 yıldır ayaktadır. Bundan sonra da vatandaşımızın can, mal ve namusunu korumak için görevine devam edecektir" diye konuştu.

Şehit polisin naaşı Ulu Camii'de kılınacak cuma namazının ardından Şehitlik'te toprağa verilecek.