Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda komite buluşmaları devam ediyor.

Türkiye Finans’tan sıfır taşıtlara özel finansman kampanyası Türkiye Finans’tan sıfır taşıtlara özel finansman kampanyası

Bu kez 2. Meslek Komitesi (tarım ürünlerinin toptan ticareti) ve 3. Meslek Komitesi (yaş sebze ve meyve komisyonculuğu ve ticareti) üyeleri bir araya gelerek sektörel konuları değerlendirdi.

Tarım sektöründe planlamanın kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken komite üyeleri, bu yılın yaşanan en zor yıl olduğuna vurgu yaptılar. Sektördeki en büyük sorunu ‘belirsizlik’ olarak değerlendiren komite üyeleri, bu dönem başta hava şartları olmak üzere yaşanan fiyat istikrarsızlığı, girdi maliyetlerindeki ciddi artış, işçilik sorunu ve pazarlama tarafındaki sorunlarla birlikte problemlerin en tepe zirveye ulaştığını söylediler.

Tarımda girilen bu zorlu sürecin aşılması için organizasyonel bir örgütlenmeye ihtiyaç duyulduğunun altını çizen komite temsilcileri, bunun yanı sıra Hal Yasası’nda da üretim ve tüketim bölgelerine göre birtakım değişikliğe gidilmesinin faydalı olacağını belirttiler.

Sorunların geniş kapsamlı istişare edildiği toplantıda yerel dinamikler bazında da çalışmalar yapılmasının gerekliliğine işaret edildi.

Editör: Tarsus Haber