İkonik moda markası Diane von Furstenberg’in (DVF) zamansız tasarımları ile Lenzing'in imzasını taşıyan özel elyafları bir araya getireren iş birliği, sorumlu moda seçimlerine dikkat çekme ve moda dünyasında değişim kararlılığına bir örnek oluşturuyor.

TENCEL™ ve LENZING™ ECOVERO™ elyafları ile hazırlanan koleksiyonlar, DVF online mağazası ile markanın dünya genelindeki mağazalarında bulunabiliyor. Koleksiyona 2024 yılı 3. çeyreğinden itibaren yeni parçalar eklenecek.

İstanbul – Ağaç bazlı özel elyafların önde gelen global üreticisi Lenzing Grubu, sürdürülebilir ağaç hammaddesinden üretilen TENCEL™ ve LENZING™ ECOVERO™ markalı elyafları ana akım modaya taşımak amacıyla ikonik moda markası Diane von Furstenberg (DVF) ile küresel iş birliği yaptı.

İş birliği sayesinde, kaynakları verimli kullanarak üretilen bu elyafların, DVF'nin günlük moda ürünleri ve seçilmiş aksesuarlarından oluşan koleksiyonuna katkıda bulunması hedefleniyor. Bu elyafların kullanıldığı koleksiyonlar, DVF online mağazasında ve dünya genelindeki mağazalarda beğeniye sunuldu.

Her iki elyaf markasından yapılan yeni koleksiyonlar, 2024 yılının 3. çeyreğinden itibaren piyasaya sürülecek. Bu iş birliği, bilinçli moda tercihleri konusunda farkındalık yaratırken her iki şirketin çevresel sorumluluk taahhüdünde önemli bir kilometre taşına dikkat çekiyor.

Zamansız tasarımları ve kadınların güçlenmesine yönelik çalışmalarıyla tanınan DVF, Lenzing elyaflarını koleksiyonlarına dahil ederek etkisini genişletiyor ve bu elyafların sonsuz tasarım olanakları sağlayan kaynak verimli üretiminin2 benimsenmesiyle tamamlıyor.  

Lenzing'in AB Ecolabel çevresel mükemmellik sertifikalı ve düşük çevresel etkili TENCEL™ ve LENZING™ ECOVERO™ marka elyafların  tercih edilen sürdürülebilirlik performansından yararlanılan iş birliği, stil ve konforu bir araya getiren giyim ürünleri yaratarak DVF'nin ikonik tasarım estetiğini yükseltmeye yardımcı olacak.

Çok yönlü tasarımı ve kullanımı ile bilinen TENCEL™ ve LENZING™ ECOVERO™ marka elyaflar, özellikle kumaşlarda zengin renkleri desteklemesi, nefes alabilirliği ve yumuşaklığı ile bu yıl ocak ayından bu yana DVF koleksiyonlarında yer alıyor. “Renk Festivali” temalı DVF 2024 Yaz koleksiyonu, Meksika'nın “Cinco de Mayo” İsveç’in Midsummer (Yaz Ortası) ve Fransa’nın La Vandange Festivallerine kadar dünyanın dört bir yanındaki yaz festivallerinden ilham alan renk ve kültür zenginliğini sergiliyor. Koleksiyonda LENZING™ ECOVERO™ marka elyafların kullanıldığı ipek, keten ve pamuktan yapılan canlı renkli ve desenli şık parçalar da yer alıyor.

DVF Global stratejik ortağı ve Çin CEO'su Jessie Chen, “Sürdürülebilir modayı sektörün ön saflarına taşıyacak olan Lenzing ile yaptığımız iş birliğinden heyecan duyuyoruz. DVF olarak, modanın sadece kadınları özgüvenli ve güzel hissettirmekle yetinmeyip dünyaya da olumlu katkıda bulunması gerektiğine inanıyoruz. 2024 yaz koleksiyonu “Festival of Color”, uzun vadeli bir taahhüdün başlangıcını temsil ediyor. Tasarımlarımızda Lenzing’in imzalı özel elyaflarını2 kullanarak anlamlı bir değişim yolunda attığımız bu önemli adımla bilinçli moda tercihleri konusunda ilham olmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Lenzing AG Küresel Tekstil Pazarlama ve Marka Yönetimi Kıdemli Direktörü Harold Weghorst ise, “Sürdürülebilir şekilde yönetilen ağaç hammaddesinden yapılan, kaynak açısından verimli malzemeleri ana akım modaya getirmek için DVF ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.

TENCEL™ Lyocell ve LENZING™ ECOVERO™ elyafları en az %50 daha az karbon emisyonu ve su tüketimiyle üretiliyor. Doğal ağaç hammaddesinden sorumlu bir şekilde üretilen özel elyafların lider üreticisi Lenzing, ürün inovasyonunu teşvik etme ve tekstil sektöründe çevresel sürdürülebilirliği destekleme konusunda kararlılığını sürdürüyor. DVF ortaklığı ile modanın hem şık hem de çevreye uyumlu olma potansiyelini ortaya çıkarıyoruz.” dedi.

Lenzing'in öncü elyaf çözümleri ve kendisiyle aynı çizgideki ortaklarla iş birliği ile tekstil sektöründe devrim yaratma taahhüdü, DVF'nin daha sürdürülebilir bir moda endüstrisi vizyonuyla mükemmel şekilde örtüşüyor. 

TENCEL™ ve LENZING™ ECOVERO™ elyaflarından öne çıkan yeni koleksiyonlar, 2024 yılının 3. çeyreğinden itibaren piyasaya sürülecek. 

DVF Hakkında

Tasarımcı Diane von Furstenberg tarafından 1972 yılında New York'ta kurulan DVF, anvelop elbiseler ve ikonik baskılarıyla imzasını atan dünyanın önde gelen moda markalarından biridir.

SAP, Sapphire etkinliklerinde yapay zeka alanındaki yeni işbirliklerini duyurdu SAP, Sapphire etkinliklerinde yapay zeka alanındaki yeni işbirliklerini duyurdu

Sadece bir kemer ile tamamladığı modern kesimi ile kadın figürünü zahmetsizce ortaya çıkaran anvelop elbise, popüler olmanın ötesinde moda sektöründe çığır açmış ve neredeyse yarım yüzyıllık moda trendlerine öncülük etmiştir. Artık bir klasik haline gelen bu siyah ve beyaz zincir desenli modern anvelop elbise, hala ABD Metropolitan Sanat Müzesinde sergilenmerktedir.

Markanın mimarı Diane, Alman Veliaht Prensesi olarak başladığı moda kariyerinde, markaya kazandırdığı asaletiyle efsanevi DVF moda imparatorluğunu yaratmıştır. Moda sektöründeki rolü, 13 yıl boyunca CFDA (Council of Fashion Designers of America) Başkanı olarak görev yapmasının ve Forbes dergisi tarafından moda dünyasının en etkili kadınlarından biri olarak seçilmesinin yolunu açmıştır.

Hayatı boyunca kendini kadın davalarına adayan moda ikonunun 2010 yılında kurduğu Aile Vakfı (The Diller-von Furstenberg Family Foundation), dünya çapında farklı alanlarda çalışmalar yapan kadınlara DVF Ödüllerini vermektedir. Kendine güvenen kadınsı tasarımları ve bağımsızlık, bireysellik ve ruh özgürlüğü arayışı, dünyanın dört bir yanındaki kadınların moda zevklerine ilham olmaktadır.

TENCEL™ Hakkında

TENCEL™, Lenzing Group'un öncü tekstil elyaf markasıdır. TENCEL™ markası, 1992 yılından bu yana birçok yenilik ve kaynak verimli üretim süreçleri ile giyim ve ev tekstili için elyaf çözümlerinin evrimini yönlendiriyor. TENCEL™ altında sunulan ürünler arasında TENCEL™ Active, TENCEL™ Denim, TENCEL™ Home, TENCEL™ Intimate, TENCEL™ LUXE ve TENCEL™ for Footwear yer almaktadır. 

Kontrollü veya sertifikalı ağaç kaynaklardan elde edilen TENCEL™ markalı modal ve liyosel elyaflar doğal olarak yumuşaktır, dokunulduğunda pürüzsüzdür ve kumaşlarda zengin renk görünümünü destekleyebilir. Etkili nem yönetimi ile elyaflar doğal bir kuruluk hissini de destekler. Hem TENCEL™ Lyocell hem de Modal elyaflar çok yönlüdür ve neredeyse sonsuz çeşitlilikte ürün tasarımları ve işlevleri sunmak için çok çeşitli tekstil elyafları ile birleştirilebilir. 

TENCEL™ Lyocell ve Modal elyaflar yaşam döngülerinin sonunda parçalanabilir ve kompostlanabilir (TÜV Avusturya sertifikalı). Elyaflar ayrıca, tüm yaşam döngüleri boyunca yüksek çevre standartlarını tanıyan çevresel mükemmellik için AB Ecolabel (lisans no. AT/016/001) ile sertifikalandırılmıştır.

LENZING™ ECOVERO™  Hakkında

Lenzing Grubu tarafından üretilen LENZING™ ECOVERO™ markalı elyaflar, viskon üretiminde çevreye duyarlı bir gelişmedir. Doğal ağaç hammadesinden üretilen LENZING™ ECOVERO™ elyaflar, çevresel mükemmellik açısından AB Ecolabel (lisans no. AT/016/001) ile onaylanmıştır. Jenerik viskona (Higg MSI Versiyon 3.7) kıyasla en az %50 daha az karbon emisyonu ve su tüketimi ile üretilirler.

Doğal olarak hafif olan LENZING™ ECOVERO™ elyaflar, dokuma ve örme kumaşlara dokunsal bir yumuşaklık ve akıcı bir örtü kazandırmak için çok çeşitli tekstil elyaflarıyla harmanlanabilir. LENZING™ ECOVERO™ elyafları izleme teknolojisiyle tanımlanabilir ve yaşam döngülerinin sonunda parçalanabilir ve kompostlanabilir (TÜV AUSTRIA sertifikalı).

Lenzing Grup Hakkında

Lenzing Grubu, selüloz ve geri dönüştürülmüş malzemeye dayalı özel elyafların çevreye duyarlı üretimini desteklemektedir. Bir inovasyon lideri olarak Lenzing, küresel tekstil ve dokusuz kumaş üreticilerinin ortağıdır ve birçok yeni teknolojik gelişmeyi harekete geçirmektedir. Lenzing Grubunun yüksek kaliteli elyafları; fonksiyonel, rahat ve modaya uygun giysilerden dayanıklı ve sürdürülebilir ev tekstillerine kadar çeşitli tekstil uygulamalarının temelini oluşturuyor. Özel nitelikleri ve botanik kökenleri dolayısıyla, TÜV sertifikalı biyolojik olarak parçalanabilir ve gübreleşebilir Lenzing elyafları, günlük hijyen ürünleri için de son derece uygundur.

Lenzing Grubunun iş modeli, klasik bir elyaf üreticisinin çok ötesine geçiyor. Lenzing, müşterileri ve ortaklarıyla birlikte değer zinciri boyunca yenilikçi ürünler geliştirerek tüketiciler için katma değer yaratıyor. Lenzing Grubu, tüm hammaddelerin verimli bir şekilde kullanılması ve işlenmesi için çaba göstermekte ve tekstil endüstrisini mevcut doğrusal ekonomik sistemden döngüsel bir ekonomiye dönüştürmeye yardımcı olacak çözümler sunmaktadır. Lenzing, küresel ısınmanın hızını azaltmak ve böylece Paris Anlaşması ve AB Komisyonu'nun "Yeşil Mutabakat" hedeflerini desteklemek amacıyla, 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltmayı ve 2050 yılına kadar net sıfır hedefine (kapsam 1, 2 ve 3) ulaşmayı amaçlayan bilime dayalı net bir iklim eylem planı geliştirmiştir.

Rakamlarla Lenzing Grup 2023

Gelir: 2.52 milyar Euro

Nominal kapasite: 1,110,000 ton

Çalışanlar (TSE): 7.917

Editör: Tarsus Haber