GÜNCEL

88 No'lu Kamyoncular Kooperatifi Üyeleri Dertli

Abone Ol

Tarsus'ta faaliyet gösteren 88 No'lu Kamyoncular Kooperatifi'nin başkanı Ferudun Ergül, bölgenin en büyük kamyoncular kooperatifi olmalarına rağmen, sorunlarının bir türlü Çözüme kavuşturulamadığını söyledi.

Ergül, faal 885, mesleği bırakmış 152 üyelerinin bulunduğunu belirterek, bin araÇtan oluşan bir filoya sahip olduklarını kaydetti.

SeÇim öncesi, kamyoncuların sorunlarını iÇeren dosyaları siyasetÇilere verdiklerini, ancak şu ana kadar bir cevap alamadıklarını ifade eden Ergül, "Bireysel olarak Çalışan kamyoncu esnafının Türkiye'de sayısı hiÇ de küÇümsenemeyecek kadar Çoktur.

Devlet kamyoncu esnafına üvey evlat muamelesi yapmaktadır"dedi. Yurt iÇi taşımacılık yapan bireysel kamyoncuya yapılan uygulamalar ile yurt dışı Çıkışı olan ya da deniz yoluyla taşımacılık yapanlar arasındaki uygulamaların birbirleriyle Çeliştiğini vurgulayan Ferudun Ergül, "Bu durumun, anayasanın eşitlik ilkesi ile de ters düştüğü kanaatindeyim.

Bu kadar olumsuz Çalışma şartlarına dayanamayan kamyoncu esnafı bir bir tükenmektedir. Ve yerini de yenisi doldurmamaktadır"diye konuştu.