Tarsus’un turizm ve gastronomide de ön plana çıkmasına yönelik çalışmalar yapılmasına vurgu yapan Koçak, “12 bin yataklı Mersin Tarsus Turizm Gelişim Bölgesi ve Kar Boğazı Kayak Merkezi’nin bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz.

Tarsus’un turizm alanları 20 yıldır tahsisi yapıldığı halde beklemekte. Şu anda iki firma ÇED raporunu aldı. Yatırımcıların bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz.

Bölgenin çehresini değiştirecek projenin sağlık, golf, sergi ve konferans turizmi ağırlıklı olması planlandı. Turizm bölgesinin sahil uzunluğu yaklaşık 9 kilometredir. Adanalıoğlu’nu da dahil edersek 14 kilometreye ulaşıyor” ifadesini kullandı.

Tarsus’un turizmde gelişmesine yönelik ayrıca sokak iyileştirmelerinin, gezi güzergâhlarının elden geçirilmesi ve yaya yollarının artırılması gerektiğini de belirten Koçak, “Kentimizde faaliyette olan mevcut işletmelerimizin turizm belgesi veya turizme uygunluk belgesi almaları önemli. Yetişmiş elemana ihtiyacımız var.

Geçen yıl Meslek Edindirme Merkezi’nde iş bulamayan vasıfsız personellere eğitimler vererek meslek edinmelerine katkıda bulunduk. Ayrıca, Kariyer Merkezi’yle de iş arayanlarla işverenleri buluşturmayı planlıyoruz” dedi. Tarsus Belediyesi ile beraber Tarsus Gastronomi Merkezi’ni kurduklarını söyleyen Başkan Koçak, gastronomi merkezindeki atölyelerde eğitimlerin verileceği, bir yandan yemeklerin yapılıp satıldığı Good Food gibi bir merkez yapmak istediklerini söyledi.

Koçak, “Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tarsus’un 9 coğrafi işaret almış ürünü var. Ayrıca bu ürünlerde Merkezde satılıp ikramları yapılacak” dedi.