Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Boltaç, Tarsus’un daha canlı ve hareketli bir şehir olması için düzenlenen etkinliklere değindi.  

Aynı zamanda, “Yaşatmaya Devam” yazılı tişörtüyle meclise gelen Başkan Boltaç farkındalık yarattı. Bu anlamda belediyenin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ayrıca, Tarsus Belediyesi’nin SGK’ya herhangi bir borcu bulunmadığını belirtti.

Tarsus Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye müdürlüklerinden ve komisyondan gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı.

Kreş Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kreş ve Gündüz Bakımevlerinin aylık ücretlerinin düzenlenmesi konusunun görüşülmesi, Taşkuyu Mağarası Ücret Tarifesinin görüşülmesi ve Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde Engelli Hizmetleri Birim Şefliğinin kurulması ve Sağlık İşleri Müdürlüğü Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

“BELEDİYE OLARAK SGK’YA BORCUMUZ YOK”

Tarsus Belediyesi’nin SGK borçlarını konuşan Başkan Boltaç “Bizim belediye olarak SGK’ya borcumuz yok ancak şirketimizin borcu var. Bir kısmını yapılandırdık. Kalan kısmı için ödeme planımızı yapıyoruz. Bir diğer şirketimiz ise TESKİ. Orada yapılandırmaya uyulmamış borç var.

Biz bu anlamda bir nebze daha rahatız,  sıkıntı yaşamayacağız. Hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapma gayesinde bulunmadım. Bu anlamda herhangi bir görevde aksama olamayacak. Ama gönül isterdi ki bu işlere asla gerek kalmasın. Bu konuda adalet zemininin iyi ayarlanması gerekiyor.

Bir taraftan bazı kişilerin vergi borçları silinirken, bir taraftan belediyenin iller bankasından gelen personelin maaşını ödeyeceğimiz paraya bloke konulmasının ne kadar adalet terazisinde olduğunu Tarsus halkına bırakıyorum.” ifadelerine yer verdi.

“SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM”

Tarsus Belediyesi’nden 8 Köyde 100 Üreticiye Destek Tarsus Belediyesi’nden 8 Köyde 100 Üreticiye Destek

Son zamanlardan gündemde olan sokak hayvanları ile ilgili hem yasa hakkında konuşan hem de seferberlik ilan eden Başkan Boltaç yaşatmaya devam yazılı tişörtü ile farkındalık yarattı. Başkan Boltaç " Yasa çıkmadan önce zaten biz gerekli çalışmaları başlatmıştık.  

Ben her zaman tüm canlıların belediye başkanıyım demiştim. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğümüzün koordinesinde, hayvanların rehabilitasyonu için etkili çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bizler nasıl birer canlı olarak yaşıyorsak, onları da yaşatmak için çabalayacağız. Belediye olarak geniş bir çalışma alanımız var, fakat mevcutta birikmiş sıkıntılarımız da bulunuyor.

Bu sıkıntılara çözüm bulmak için el birliğiyle çalışacağız. Dostlarımıza daha iyi ortamlar sağlamak için planlamalarımızı yapıyor, adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz. Bu konuda üzüntü duyan büyük bir kitle var. Bu anlamda seferberlik ilan ediyor, iş insanlarına, STK’lara buradan çağrı gönderiyorum. İşte sizlere sosyal sorumluluk projesi. El birliğiyle bu sorunları ortadan kaldıralım. Her canlının yaşam hakkına saygı duyarak, onlara en iyi şekilde hizmet etmek için var gücümüzle çalışalım.” şeklinde açıkladı.

“SABAH SPORUMUZA HERKESİ DAVET EDİYORUM”

Sabah sporu etkinliğinden bahseden Başkan Boltaç “Sağlıklı yaşamı ve sosyal etkileşimi teşvik etmek amacıyla “Spor Bahane, Muhabbet Şahane” etkinliği düzenliyoruz. İlk sporumuz dün yapıldı. Yoğun katılım ve ilgi gösterildi.

Vatandaşlarımızın evden çıkmalarını, sosyalleşmelerini sağladığımız 7’den 70’e herkesin müzik eşliğinde keyifli anlar yaşayacağı sabah sporumuza herkesi davet ediyorum.  Etkinliğimiz, Atatürk Gösteri Merkezi’nde her hafta Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri, sabah 07.00 ile 08.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.” ifadelerini kullandı.

“YAZ AKŞAMLARINI BİRLİKTE ŞENLENDİRELİM”

Tarsus’un her zaman canlı bir kent olması için etkinlikleri her daim sürdürdüklerini kaydeden Başkan Boltaç, “Bu yaz, her Cumartesi Atatürk Gösteri Merkezi’nde Tarsus Yaz Akşamları Şenliğimizde sizleri birbirinden renkli etkinliklerle buluşturuyoruz. Saat 18:30 - 00:30 arasında düzenlenecek etkinliklerimizde film gösterimi, DJ performansı, halat çekme yarışı, karaoke, çocuk oyun alanı ve ücretsiz patlamış mısır ile içecek ikramımız olacak. İlk açık hava sinema gösterimimizi Müslüm filmi ile başlatıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu güzel etkinliğe davet ediyorum. Gelin, yaz akşamlarını birlikte şenlendirelim.” diye konuştu.

“BİRLİKTE EĞLENELİM VE MAHALLEMİZİ ŞENLENDİRELİM”

Kırsal Mahallelerde yapılan şenliklerle ilgili konuşan Başkan Boltaç “Mersin Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli olarak düzenlediğimiz Köy Bizim, Şenlik Bizim etkinliğimiz 5-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşiyor. Dün Ulaş Mahallemizde ilk şenliğimizi büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik.

Etkinliklerimizde drama gösterisi, çocuk tiyatrosu, yüz boyama atölyesi, balon atölyesi, interaktif dans atölyesi, kukla/gölge oyunu ve geleneksel oyunlar yer alıyor. Bugün Sağlıklı’da, 7 Ağustos Çarşamba Meşelik’te, 9 Ağustos Cuma ise Boztepe Mahallemizde devam edecek. Şenliklerimize tüm mahalle halkımızı davet ediyorum. Tüm etkinlikler saat 18.00’da başlıyor. Gelin, birlikte eğlenelim ve mahallemizi şenlendirelim.” dedi.

“YENİ HAVALİMANIMIZIN AÇILIŞINI HEYECANLA BEKLİYORUZ”

10 Ağustos tarihinde açılacak olan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın önemine değinen Başkan Boltaç “Tarsus sınırları içerisinde olan yeni havalimanımızın açılışını heyecanla bekliyoruz. Uzun yıllardır beklediğimiz yıllık 9 milyon yolcunun kentimize geleceği önemli bir havalimanı.

Bereketli topraklarımız, bu yeni havalimanı sayesinde daha da dünyaya açılacak, değerine değer katacak. Ulaşım ve iletişim ağlarımızın gelişmesiyle, bölgemizin stratejik önemi artacak. Bu proje, havacılık alanındaki en önemli alt yapı yatırımlarından biri olma özelliğini taşıyor.

Aynı zamanda şehrimizdeki diğer büyük projeler de hızla ilerliyor. Organize Sanayi Bölgesi ve yeni Hilton Oteli'nin inşası, Tarsus'u marka bir kent yapma yolunda önemli adımlar. Yatırımların artmasıyla birlikte yeni sektörler gelişecek ve istihdam olanakları genişleyecek. Tarsus, artık yepyeni bir kent kimliğine bürünüyor.” diye ifade ederek hayırlı olmasını diledi.

Editör: Tarsus Haber