YAŞAM

Almanlar'dan Tekerlekli Sandalye Hediyesi

Abone Ol

Tarsus'un kardeş şehri olan Almanya’nın Langen kentinden gelen heyet, engellilere tekerlekli sandalye hediye etti.

Tarsus Kültür Parkı içinde bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi’nde düzenlenen törene, Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt, Langen Meclis Başkanı Frank Gotschling, Langen eski Belediye Başkanı Dieter Pitthan, Almanya Toplum gazetesi sahibi Mehmet Canbolat ve Türk-Alman Langen Dostluk Derneği Başkanı Cengiz Çayır, Türk Alman Dostluk Derneği Üyesi Jürgen Walter, Sakatlar Derneği Tarsus Şube Başkanı Ali Çelik ile özürlü vatandaşlar katıldı.

Tarsus Sakatlar Derneği Başkanı Ali Çelik, kardeş şehir Langenliler’in Tarsuslu özürlülere daha önce de tekerlekli sandalye hediye ettiğini belirterek, bu tür yardımların kendilerini son derece duygulandırdığını söyledi. Çelik, dostlukları pekiştiren kardeş şehir Langen’e teşekkür etti.

Türk Alman Dostluk Derneği Başkanı Cengiz Çayır, bu tür yardımların Türkler ile Almanlar arasındaki dayanışmayı artırdığına dikkat çekerek, yardımların artarak devam edeceğini kaydetti.

Türk Alman Dostluk Derneği Üyesi Jürgen Walter ise, şuan konuşacak bir şey bulamadığını insanların gözünü içindeki mutluluk kendilerine yettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından 3 adet tekerlekli sandalye, 4 adet koltuk değneği ve 2 adet tekli koltuk derneği özürlere hediye edildi.